• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

Dorpse gemoedelijkheid en vele voorzieningen

Huizen is van oorsprong een vissersdorpje aan de voormalige Zuiderzee. Met de komst van de Afsluitdijk groeide het belang van de recreatieve watersport op het IJsselmeer, alsmede het aandeel van het dorp Huizen hierin.

Gelukkig vertellen de oude visserswoningen nog immer het verhaal van een rijke historie. Speels geschakeerd te midden van kleine straatjes en laantjes zijn deze huisjes tezamen beeldbepalend voor het oude dorp Huizen …beslist een wandeling waard!

omgeving 1

Zoals het een middelgrote gemeente betaamt, bestaat het centrum van Huizen uit een goed geoutilleerd winkelgebied. Van een warenhuis tot diverse supermarkten tot fijne speciaalzaken en kwaliteitswinkels op het gebied van mode, interieur, cadeaus, persoonlijke verzorging, eten en drinken – u vindt er alles wat u nodig heeft.

Groot voordeel is dat Huizen bijzonder parkeervriendelijk is vanwege de vele blauwe zones en diverse gratis parkeergarages.

Naast het gezellige centrum bestaat Huizen uit tal van karakteristieke buurten en nieuwbouwwijken, ieder met een geheel eigen gezicht. Het vierde Kwadrant, de Westereng, de Huizermaat;

omgeving 2

Huizen is een echte groeigemeente met talloze voorzieningen. Een bioscoopcomplex, diverse restaurants, grand café en niet te vergeten het Nautisch Kwartier maken dat u in Huizen een gezellig avondje uit kunt doorbrengen. Ook voor de sportieveling is genoeg te doen; tennis, voetbal, zeilen, surfen, skiën, karten. Het kan allemaal in Huizen.

Fenix is gelegen op een uniek en levendig punt aan de Huizermaatweg en is een echte eyecatcher als u Huizen binnenkomt. De Huizermaatweg ligt net iets ten noordoosten van het centrum van Huizen. Deze belangrijke verkeersader brengt u in korte tijd bij de snelweg A27 richting Utrecht, Hilversum en Almere. Ook binnen Huizen zelf rijdt u overal snel naar toe, zoals de vele sportverenigingen, horeca en de verschilllende winkelcentra. Het openbaar vervoer is tevens een goede optie met een bushalte van lijn 108 en 320 voor de deur en het regionale busstation van Huizen op 10 minuten loopafstand.

omgeving 3

Op loopafstand van Fenix is het winkelcentrum Oostermeent te vinden waar u voor uw (dagelijkse) boodschappen terecht kunt. Hier worden ook met grote regelmaat evenementen en activiteiten georganiseerd. Verder zijn er in de directe nabijheid talrijke medische voorzieningen te vinden, zoals huisartspraktijken, apotheken, tandartsen, fysiotherapeuten. en een sportschool.

Voor wie er met de fiets op uit wil, ben je via het aangrenzende stadspark in enkele minuten in de lommerijke buitengebieden van het Gooi of aan de oevers van het Gooimeer.